ONZE PROJECTEN

De toekomst van morgen, begint bij het onderwijs van vandaag. Met deze gedachte als uitgangspunt, wil GCA de zwakke positie van de Marokkaans-Nederlandse leerlingen in het onderwijs verbeteren. Achterstand in het onderwijs leidt immers uiteindelijk tot een slechtere positie op de arbeidsmarkt. Middels drie projecten in het basis- en middelbaar onderwijs brengt GCA hier verandering in. Uit voorgaande jaren is de grote effect hiervan wel gebleken. De deelnemers worden getraind door MNL-rolmodellen die door GCA geselecteerd zijn (bv. ondernemers, managers, wetenschappers, etc.). Persoonlijke ontwikkeling, vaardigheden en arbeidsparticipatie staan centraal.


VoPrep

Met dit traject voor groep 7-leerlingen wil GCA verandering brengen in de ‘onderadvisering’ bij MNL kinderen.

Lees meer >

HavoPlus

HavoPlus stimuleert MNL leerlingen tot een succesvolle afronding van de Havo en een goede overgang naar de vervolgopleiding.

Lees meer >

UniPrep

Dit project bereidt MNL Vwo-leerlingen voor op de arbeidsmarkt, en maakt hen bewust van succesfactoren.

Lees meer >

INFORMATIE PROGRAMMA

De trainingen duren tussen de 10 en 14 dagen, afhankelijk van het traject. Ze vinden plaats in het weekend, verdeeld over een periode van 3 maanden. De locaties zijn centrale plekken in de randstad, die vanuit diverse regio’s gemakkelijk te bereizen zijn. Aanmelden kan vanaf september, en de trainingen starten in januari. Wij bieden deze training gratis aan. Wij vinden namelijk dat alle kinderen dezelfde kansen moeten krijgen, ongeacht hun achtergrond. Dit is mogelijk dankzij ons uitgebreide netwerk van sponsoren, die geloven in de potentie van Marokkaans-Nederlandse kinderen.

PROGRAMMA VOOR DE OUDERS

De thuissituatie heeft ook een grote invloed op de studieprestaties. Tijdens alle projecten is er dus ook begeleiding voor de ouders. Zij worden gestimuleerd om een stabiele omgeving voor hun kinderen te creëren. Er komen bijvoorbeeld verschillende opvoedingstechnieken aan bod en omgang met docenten. Vanuit een stevige basis kunnen kinderen zich verder ontwikkelen. Zo gaan zij een succesvolle toekomst tegemoet.

Ouders scoorden onze programma’s met gemiddeld een 9.2!

AANMELDEN

Aanmelden voor de projecten kan van september t/m december. Wij zijn ook altijd op zoek naar inspirerende rolmodellen voor deze projecten. Heb jij een Marokkaans-Nederlandse achtergrond en denk jij leerlingen te kunnen helpen? Neem dan vooral contact met ons op.

WORD EEN GAMECHANGER!

De selectieperiode is inmiddels voorbij en start weer in januari. Uiteraard staan wij echter altijd klaar voor mensen die ambitie tonen en inspirerende ideeën hebben! Neem dus vooral contact op mochten wij jou ergens mee kunnen helpen.

Direct contact