Founding Story

De GameChangers Academy (GCA) is in 2016 opgericht door Mohcine Ouass, Mohammed Azzouz en Oussama Bouhcine.

 

Het Probleem: Negatieve Beeldvorming & Onbenut Potentieel

In de maatschappij bestaat een negatieve beeldvorming rondom de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap. Als hoogopgeleide professionals hebben wij hier met het opbouwen van onze carrière relatief weinig hinder ondervonden. Niet iedereen heeft echter dit geluk. Door een gebrek aan opleiding en netwerk krijgt niet iedereen de kans om zijn of haar talenten te ontwikkelen. Er is daardoor veel potentie in de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap die nog niet wordt benut. Wij waren ons sterk bewust van dit probleem en wilden er niet voor wegkijken.

 

Ons Doel: het potentieel van de Marokkaans-Nederlandse Gemeenschap benutten

Wij hebben het geluk gehad dat wij wél onze talenten hebben kunnen ontwikkelen. Dit wilden wij ook mogelijk maken voor diegenen met minder kansen dan wij. Zo bundelden wij onze talenten om in te zetten in functie van ons doel: de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap beter in staat te stellen haar potentieel maximaal te benutten. En op die manier bij te dragen aan een beter Nederland. Om dit doel te realiseren richtten wij in 2016 de Gamechangers Academy op.

GCA is een organisatie waarbij de kernwaarden eigenaarschap, ondernemerschap en leiderschap centraal staan. De Marokkaans-Nederlandse gemeenschap bestaat uit ontzettend veel getalenteerde, ambitieuze en gedreven mensen. GCA gelooft in de kracht en de potentie van deze mensen. Wij brengen deze talenten met elkaar in verbinding en bieden de mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen. Zo kunnen zij samen impact in de samenleving realiseren. Het ultieme doel van GCA is dat er een sterke geëngageerde community ontstaat, van mensen die uitblinken in hun vakgebied. Én die proactief bereid zijn om hun talenten in te zetten, om Nederland in al haar diversiteit sterker te maken.

Gamechangers Academy voor Marokkaans-Nederlandse Jongeren

Onze Resultaten.. tot nu toe!

In de eerste jaren van GCA zijn er mooie mijlpalen gerealiseerd. Zo zijn er honderden leerlingen, scholieren en hun ouders getraind en zijn er tientallen ‘Gamechangers’ opgeleid. Samen vormen zij al een Community, die ieder jaar weer groter wordt. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door ons hechte team en ons grote netwerk van sponsoren en vrijwilligers. Vele verschillende trainers en sprekers hebben een bijdrage geleverd en onuitwisbare indrukken achtergelaten.

 

Onze Gemeenschap: Verenigd door Visie en Ambities

GCA is vooral een ‘hang-out’ voor inspirerende, ondernemende en warme mensen. Ongeacht afkomst of overtuiging. Het maakt ons niet uit waar je vandaan komt, maar wij zijn vooral geïnteresseerd in jouw ambities en dromen en in hoeverre jij bereid bent uit je comfortzone te treden om deze dromen te realiseren.

 

De aankomende jaren zullen wij vastberadenheid hard werken aan onze ambities. We are changing the game!

WORD EEN GAMECHANGER!

De selectieperiode is inmiddels voorbij en start weer in januari. Uiteraard staan wij echter altijd klaar voor mensen die ambitie tonen en inspirerende ideeën hebben! Neem dus vooral contact op mochten wij jou ergens mee kunnen helpen.

Direct contact