Van toptalent, tot echte Gamechanger!

GCA heeft een uitdagend, één-jarig traject ontwikkeld voor ambitieuze WO-studenten en young professionals met een Marokkaans-Nederlandse achtergrond. Wij van GCA zien namelijk dat de grote potentie van deze gemeenschap op dit moment te weinig wordt benut. Met dit traject willen wij hier verandering in brengen. Wij leiden getalenteerde studenten op tot Gamechanger. Dit is iemand die de kernvaardigheden leiderschap, ondernemerschap en eigenaarschap bezit. Het afwisselende en uitdagende programma bestaat o.a. uit bootcamps, lezingen door professionals en een uitdagend teamproject. Aan het einde van de opleiding beschikken de studenten over de skills en het netwerk om een glansrijke toekomst op te bouwen. Voor zichzelf én de maatschappij.

HET OPLEIDINGSPROGRAMMA

De opleiding tot Gamechanger loopt van september tot juni. Dit programma is tweedelig. Enerzijds is er een programma vóór de deelnemers. Dit bestaat uit bootcamps, coaching gesprekken en twee weekendtrips.

Anderzijds is er een programma dóór de deelnemers. Hierbij krijgen zij met een team de leiding over een project. Met deze tools bezit de deelnemer aan het einde van het opleidingsprogramma de kernvaardigheden van een Gamechanger.

Oud-deelnemers beoordeelden onze opleiding gemiddeld met een 9.2!

De Tools van GCA

Inspirerende bootcamps

Een zaterdag per maand is er een bootcamp. Deze dagvullende sessie bestaat uit een training, een lezing en tot slot een reflectie. Dit alles wordt verzorgd door professionals van gerenommeerde bedrijven (o.a. THNK, McKinsey & Company, Aberkyn en ORMIT). Iedere sessie staat in het teken van een ander thema. Voorbeelden zijn Creative Problemsolving en Personal Branding.

Personal Coaching

Gedurende het hele traject krijgen de deelnemers begeleiding van een professionele coach. Samen met deze coach stellen zij een persoonlijk ontwikkelingsplan op. In dit plan definiëren zij de leerdoelen die zij met deze opleiding willen bereiken. In de loop van het jaar vinden er drie gesprekken plaats. Tijdens deze gesprekken wordt de voortgang besproken.

Inzichtrijke Weekendtrips

Er zijn twee weekendtrips in het programma. De eerste is meteen bij aanvang, het Launch Weekend. De tweede is de Inspirational Journey en vindt plaats in maart. Tijdens beiden trips staat het leren kennen van jezelf en de groep centraal. Aan het einde van elk weekend is de zelfkennis groter en de band tussen de Gamechangers nog hechter.

Uitdagend Teamproject

Bij aanvang van het traject gaan de drie teamprojecten van start. Ieder team krijgt de leiding over een van de onderwijsprojecten. Alle projecten hebben het doel om van de positie van Marokkaans-Nederlandse scholieren in het onderwijs te verbeteren. De deelnemers bedenken een programma, waarmee de scholieren gestimuleerd worden hun potentieel te ontdekken en ontwikkelen.

Het programma: een impressie

Om een goed idee te krijgen van het programma en de inhoud, staat hier de planning voor dit academiejaar en het programma van een bootcamp.

Jaarkalender

Launch Weekend – 9/10 september 2017
Customer Journey Design – 30 september 2017
Personal Leadership – 21 oktober 2017
Creative Problemsolving – 18 november 2017
TED-waardig presenteren – 16 december 2017
Building Authentic Confidence – 13 januari 2018
Top down communication – 10 februari 2018
Inspiration Journey – 9 t/m 11 maart 2018
Personal Branding – 7 april 2018
Eigen NGO – 5 mei 2018
Crossroads – Zondag 17 juni

Bootcampsessie

09:30 – 10:00 Inloop
10:00 – 10:15 Welkom en Introductie
10:15 – 10:30 Energizer/warming up
10:30 – 12:00 Training
12:00 – 12:45 Lunch
12:45 – 15:00 Training
15:00 – 15:15 Break
15:15 – 16:15 Spreker
16:15 – 16:45 Reflectietijd
16:45 – 17:00 Afsluiting
17:00 – 17:30 Borrel

De Alumni: Leiders van de Gemeenschap

De deelnemers die de opleiding hebben afgerond, hebben de mindset en de vaardigheden om de gemeenschap te leiden. Het beëindigen van deze opleiding, is echter slechts een begin. Alle Gamechangers zijn namelijk lid van onze Community, bestaande uit de huidige deelnemers, oud-leden en GCA zelf. Zij komen meerdere keren per jaar bij elkaar, tijdens de Community Events. Hier halen zij de banden aan, onderhouden hun skills en brainstormen over nieuwe initiatieven. Zij zetten hun kennis en netwerk in om de maatschappij vooruit te helpen. Zo bouwen zij samen aan een sterkere MNL-gemeenschap  en dus een sterker Nederland.

 

DEELNAME AAN GCA

Ben je enthousiast geworden van het bovenstaande verhaal? Wie weet heb jij het in je om een Gamechanger te worden! GCA selecteert jaarlijks een groep van 20-25 nieuwe deelnemers voor het opleidingsprogramma. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je voldoen aan de volgende profiel:

  • Je bent een WO-student, minimaal in je tweede jaar, of een young professional met een WO-achtergrond en maximaal 5 jaar werkervaring
  • Je hebt een Marokkaans-Nederlandse achtergrond
  • Je bent ambitieus, getalenteerd en ondernemend
  • Je bent bereid om eigenaarschap te nemen
  • Je beschikt over leiderschapskwaliteiten

 

De Selectieprocedure

De selectieperiode loopt jaarlijks van januari tot april. Wanneer je voldoet aan de voorwaarden, kun je ons tijdens deze periode je CV en motivatie sturen. Vertel ons hierin waarom we juist jou moeten selecteren voor ons opleidingsprogramma! Wanneer jij ons hebt overtuigd van je ambitie en potenties, nodigen we je uit voor een gesprek. Na deze tweede selectieronde, volgt er een groepsopdracht waar jij samen met de andere potentiële Gamechangers jezelf kunt laten zien. Heb jij ons getoond dat je inderdaad onze kernwaarden bezit, wordt je geselecteerd voor het opleidingsprogramma.

 

De Kosten

Het belangrijkste vinden wij talent en visie op de toekomst. En niet de sociaaleconomische achtergrond van een deelnemer. Wij bieden deze training dan ook gratis aan. Dit is mogelijk dankzij ons uitgebreide netwerk van sponsoren. Zij geloven in de potentie van de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap. Net als GCA.

WORD EEN GAMECHANGER!

De selectieperiode is inmiddels voorbij en start weer in januari. Uiteraard staan wij echter altijd klaar voor mensen die ambitie tonen en inspirerende ideeën hebben! Neem dus vooral contact op mochten wij jou ergens mee kunnen helpen.

Direct contact