Veelgestelde vragen

Heeft GameChangers Academy een ANBI verklaring?

Stichting GameChangers Academy is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), dus giften zijn aftrekbaar van de belasting.

Zie hieronder ons beleidsplan als toelichting op onze activiteiten.

Download het beleidsplan

Waarom zijn de maatschappelijke projecten van GCA alleen voor Marokkaans-Nederlandse leerlingen?

Op basis van onderzoek (b.v. het CBS) blijkt dat de Marokkaanse gemeenschap in Nederland een bijzonder zwakke sociaal economische positie heeft. Ook als je dat afzet tegen andere etnische minderheden in Nederland. Deze gemeenschap heeft dus een extra duwtje nodig en vandaar dat wij, als Marokkaanse Nederlanders, ons inzetten om deze groep extra aandacht te geven zodat deze in staat is haar volledig potentieel te benutten. Eigenaarschap, als één van onze kernwaarden, is essentieel. We moeten zelf verantwoordelijkheid nemen en niet verwachten dat anderen dat voor ons doen.

Dit doen we door GameChangers te ontwikkelen die het verschil kunnen maken voor de gemeenschap door projecten op te zetten en uit te voeren die materiaal het verschil maken.

Hierdoor kennen we de gemeenschap uitermate goed en kunnen hen hierdoor veel effectiever bereiken. Daarnaast bestaat de organisatie uit enkel vrijwilligers die dit doen in de avonduren/weekend naast studie en fulltime banen waardoor heldere keuzes maken nog belangrijker wordt. Het staat iedereen vrij om ons concept te kopiëren naar andere doelgroepen, graag zelfs! We hopen dan ook dat anderen opstaan om hun handen uit de mouwen te steken om mensen in hun gemeenschap te helpen. We denken graag mee! Samen bouwen we een samenleving in Nederland waarin iedereen het maximale uit zichzelf kan halen.

Zijn er kosten verbonden aan deelname aan het opleidingsprogramma of de projecten?

Nee, wij bieden onze trainingen gratis aan. Wij vinden namelijk dat alle kinderen dezelfde kansen moeten krijgen, ongeacht hun sociaaleconomische achtergrond. Dit is mogelijk dankzij ons uitgebreide netwerk van sponsoren, die geloven in de potentie van de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap.

WORD EEN GAMECHANGER!

De selectieperiode is inmiddels voorbij en start weer in januari. Uiteraard staan wij echter altijd klaar voor mensen die ambitie tonen en inspirerende ideeën hebben! Neem dus vooral contact op mochten wij jou ergens mee kunnen helpen.

Direct contact